Nincs engedélyezve a javascript.
Elveszett szavak szótára

Elveszett szavak szótára

Fordító:
Szállítás:
1-5 munkanap
Készleten
4 874.-
Eredeti ár:
6 499.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Esme a szavak világába született. Az anyátlan, javíthatatlanul kíváncsi lány a Scriptoriumban, azaz egy oxfordi hullámlemez sufniban tölti a mindennapjait, ahol lexikográfus édesapja és megszállott munkatársai az első Oxford English Dictionaryn dolgoznak. A vállalkozás elképesztően ambiciózus: az óriási szótár a tervek szerint...
Leírás a könyvről
Esme a szavak világába született. Az anyátlan, javíthatatlanul kíváncsi lány a Scriptoriumban, azaz egy oxfordi hullámlemez sufniban tölti a mindennapjait, ahol lexikográfus édesapja és megszállott munkatársai az első Oxford English Dictionaryn dolgoznak. A vállalkozás elképesztően ambiciózus: az óriási szótár a tervek szerint magában foglalja majd az angol nyelv egészét és történetét. A munka közepette a kicsi Esme láthatatlanul és hallhatatlanul bújik meg az asztal alatt, ahová azokat a szavakat tartalmazó cetlik kerülnek, amelyeket a szótáron dolgozók vagy figyelmetlenségből ejtenek az asztal alá, vagy azért, mert szerintük nincs helyük a szótárban.
Esme a cetlik gyűjtésébe kezd, és eszmélése során rádöbben, hogy a hivatalos szótárból nem véletlenszerűen maradnak ki szavak: azok túlnyomórészt a nőkhöz és az alantas sorban élőkhöz köthetőek. Így születik meg az Elveszett szavak szótára, amelyhez Esmének el kell hagynia az Oxfordi Egyetem biztonságát, hogy találkozhasson azokkal, akikről az írott nyelv is megfeledkezett. Azonban a világ veszélyes hely az első világháború árnyékában és a női választójogi mozgalom körül dúló erőszak idején. Képes lehet egyetlen nő a múlt kitörlésre ítélt szavai révén új jövőt teremteni magának és sorstársainak?
Pip Williams valós történelmi tények alapján írt, gondolatébresztő regénye a szavakat és a nyelv világformáló erejét ünnepli.
Adatok
Raktári kód:
803538
EAN:
9786156644305
Eredeti megnevezés:
The Dictonary of Lost Words
Megjelenés:
2024.04.10.
Kötésmód:
ragasztott kartonált (puha)
Oldalszám:
512
Méret [mm]:
140 x 208 x 36
Tömeg [g]:
620
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Pip Williams
Pip Williams
A londoni születésű Pip Williams az ausztráliai Sydney-ben nőtt fel. Tanulmányai elvégzése után társadalomtudósként szerzett nevet magának, de egy idő után beleunt a tudományos publikációk világába, és organikus gazdaságot alapított a családjával. Az írástól azonban képtelen volt elszakadni, és a több éves kutatómunkán alapuló debütáló regénye, az Elveszett szavak szótára az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációjának bizonyult.A szerző élettársával, két gyermekükkel és háziállataikkal él együtt az Ausztrália déli részén található Adelaide Hillsben lévő gazdaságukon.