Nincs engedélyezve a javascript.
Szemellenzős feminizmus

Szemellenzős feminizmus
(E-könyv)

Elérhető nálunk:
.ePub és .mobi formátumban
Jelenleg nem rendelhető
2 549.-
Eredeti ár:
2 999.-
Árakkal kapcsolatos információk:

Eredeti ár: kedvezmény nélküli, javasolt könyvesbolti ár
Online ár: az internetes rendelésekre érvényes ár
Előrendelői ár: a megjelenéshez kapcsolódó, előrendelőknek járó kedvezményes ár
Korábbi ár: az akciót megelőző 30 nap legalacsonyabb ára ezen a weboldalon
Aktuális ár: a vásárláskor fizetendő ár
Tervezett ár: előkészületben lévő termék tervezett könyvesbolti ára, tájékoztató jellegű, nem minősül ajánlattételnek
Világszerte egyre több nő kerül kulcspozícióba, a sikeres nők újabb és újabb üvegplafonokat törnek át az üzleti életben és a politikában. Akár azt is gondolhatnánk, hogy a feminista mozgalom több évszázados küzdelem után lassan célba ér, ám Mikki Kendall, a neves amerikai író és aktivista szerint ez a legkevésbé sincs így.
Leírás a könyvről
Világszerte egyre több nő kerül kulcspozícióba, a sikeres nők újabb és újabb üvegplafonokat törnek át az üzleti életben és a politikában. Akár azt is gondolhatnánk, hogy a feminista mozgalom több évszázados küzdelem után lassan célba ér, ám Mikki Kendall, a neves amerikai író és aktivista szerint ez a legkevésbé sincs így. Úgy véli, a modern feminizmus minden sikere ellenére elfeledkezett egy fontos tényezőről: magukról a nőkről. A meghatározó feministák ritkán beszélnek az alapvető létszükségletekről, holott számos nőnek elérhetetlenek olyan, sokak számára magától értetődő dolgok, mint a megfelelő táplálkozás, minőségi oktatás, biztonságos lakókörnyezet és tisztességes fizetés. A sokak szükségletei helyett legtöbbször mégis a kevesek privilégiumainak növelése áll a középpontban.

Az óriási visszhangot kiváltó Szemellenzős feminizmus számot vet a modern feminizmus önigazoló mítoszaival, feltárja a kortárs nőjogi mozgalmat szétfeszítő ellentéteket, a faji, társadalmi és nemi különbségeket, és felteszi a kérdést: hogyan lehetnek a nők szolidárisak egymással, ha a köztük lévő kapcsolat is sokszor az elnyomásra épül?

Mikki Kendall sodró lendületű, szenvedélyes írása a polgárjogi mozgalom alapértékeihez való visszatérésre sürget, gondolkodásra és cselekvésre ösztönöz.
Adatok
Raktári kód:
802232
EAN:
9786156187338
Eredeti megnevezés:
Hood Feminism
Megjelenés:
2021.
Oldalszám:
288
Nyelv:
magyar
Hozzászólások
 

Ismerje meg a szerzőt

Mikki Kendall
Mikki Kendall
Az 1976-ban született Mikki Kendall Chicago egyik zűrös környékén nőtt fel. Történelemből és kreatív írásból diplomázott, majd az amerikai hadseregben szolgált, mielőtt írással és társadalmi aktivizmussal kezdett foglalkozni. A faji és társadalmi egyenlőtlenségeket középpontba állító esszéi és publicisztikái olyan meghatározó orgánumokban jelennek meg, mint a The Washington Post, a The New York Times, a The Guardian, és a The Boston Globe. Szemellenzős feminizmus című könyve az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó tényirodalmi könyvének bizonyult az Egyesült Államokban.
Olvass bele
Olvass bele
1 előnézet
Megnézem